Dirigent

Peter Van Montfort (10-10-1975)

Peter begon zijn muziekstudies aan de muziekacademie van het gemeenschapsonderwijs Antwerpen en vervolgens aan de kunsthumaniora van Antwerpen. Nadien trok hij naar het Lemmensinstituut te Leuven en het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel waar hij in 1998 het diploma ‘Meester in de Muziek’ behaalde bij André Van Driessche. Het meesterdiploma voor kamermuziek behaalde hij aan het Lemmensinstiuut, evenals het meesterdiploma Hafabra-directie bij Jan Van der Roost en Edmond Saveniers in 2001.

Als hoornist is hij sinds 2001 verbonden  aan de Koninklijke Muziekkapellen van Defensie en verder als freelance bij verscheidene orkesten en ensembles waaronder het kamerorkest ‘La Passione’ te Lier.

Hij dirigeerde eerder o.a. de Koninklijke Muziekvereniging ‘De Cecilianen’ van Grimbergen en van 2007 tot 2017 de Koninklijke Harmonie ‘Sint Cecilia’ van Rotselaar.

Van mei 2010 tot begin 2014 dirigeerde hij het Alumni Harmonieorkest Leuven waarmee  hij een CD opname maakte van het muzikale sprookje ‘De Maanbron’ van Derek Bourgeois.  Met het Hageland Wind Orchestra realiseerde hij een CD opname met werken van de Vlaamse componist André Vergauwen.

Peter is sinds december 2017 de nieuwe dirigent van onze fanfare Sint Cecilia.   Tevens is hij ook sinds juni 2018 dirigent bij de Koninklijke Harmonie Musina in Muizen.