Hulpmiddelen

Weblink: Deezer
Gratis on line radio

Weblink: Jazzradio
Gratis on line jazz radio

Weblink: Wikifonia
Zoals Wikipedia, maar dan voor bladmuziek. Je kan er bladmuziek vinden, transponeren en downloaden.

MuseScore is een gratis muziek notatie programma. Downloaden, installeren en je bent vertrokken. Schrijf zelf je muziek of copieer van een partituur. Laat daarna het programma de partituur afspelen. Gemakkelijke transpositie naar andere sleutels, keuze van instrumenten, enz.
Weblink Uit in Vlaanderen

UiTinVlaanderen.be is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en werd ontwikkeld door CultuurNet Vlaanderen. Op UiTinVlaanderen.be (voorheen cultuurweb.be) kan je terecht voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel.

Weblink Uit Databank

Sinds 2005 beschikt de Vlaamse overheid met de UiTdatabank (de voormalige CultuurDatabank) over een uitzonderlijk instrument voor de verzameling en verspreiding van cultuur- en vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel.
Een concert, voorstelling, tentoonstelling of film? Cursussen, architectuur, erfgoed of evenementen? Wandelingen, sportevenementen, kaartavonden of kermissen? Het krijgt allemaal zijn plaats in de UiTdatabank, die dag na dag verder groeit. Elk jaar worden zo’n 75.000 activiteiten ingevoerd.

Weblink Fanfare

Klik op het eerste figuurtje en klik dan telkens het volgende.