Luc Schoeters – Dirigent instaporkest Crescendo

luc_schoetersLuc Schoeters werd in 1963 geboren te Mechelen en begon zijn muzikale studies reeds op vijfjarige leeftijd. Zijn muzikale studies hebben zich steeds afgespeeld binnen de schoot van zijn moederverenging de K.F. Vooruit en Recht te Muizen. Zijn mentor toen was de toenmalige dirigent Theo Huyghe die hem begeleide tijdens zijn studies notenleer en nadien ook bij zijn studies op bugel.

Als jeugdmuzikant nam hij deel aan tal van solistentornooien op provinciaal en nationaal niveau welke hij telkens wist af te sluiten met zeer mooie resultaten. Als muzikant speelde hij toen reeds bij verschillende orkesten.

In 1992 schakelde Luc over van de bugel naar Euphonium. Deze overschakeling is vlot verlopen en vandaag is Luc nog steeds actief op dit instrument en is hij solo bariton bij de K.F. St-Cecilia te Londerzeel centrum in ereafdeling en bij de K.F. St-Cecilia te Keerbergen in eerste afdeling.

Als onderdirigent start Luc zijn dirigeeractiviteiten bij de K.F. Vooruit en Recht te Muizen in 1996. Het eigenlijke dirigentschap heeft hij nadien overgenomen in 1999.

Na de samensmelting in 2001 van de K.F. Vooruit en Recht en de K.H. St-Lambertus werd het dirigentschap van de nieuwe Koninklijke harmonie MUSINA toegewezen aan Luc. Op de dag van vandaag is hij daar als dirigent nog steeds actief en leidt hij eveneens hier de jeugdwerking met de daarbij horende jeugdharmonie de “Junior Musinade”.

Tevens is hij momenteel onderdirigent bij de K.F. St-Cecilia te Keerbergen waar hij ook het instaporkest begeleidt.

Naast het dirigentschap is Luc tevens de drijvende kracht achter vele activiteiten in en om de harmonie en jeugdafdeling.
Kortom een dirigent om trots op te zijn en waar vele verenigingen jaloers op zijn.