Ward Mangelschots – leraar les notenleer en instrument (koper)

Ward Mangelschots werd geboren in 1986 en woont momenteel in Balen.

Hij begon zijn muziekstudies aan de muziekacademie van Geel, waar hij in 2006 als laureaat afstudeerde bij Jos Loffens. Ook behaalde hij zijn getuigschrift piano. Daarna studeerde hij in het Conservatorium in Brussel, studierichting trompet bij Manu Mellaerts. In 2010 trok hij naar het Lemmensinstituut te Leuven waar hij trompet volgde bij Leo Wouters.

Momenteel is hij bezig aan zijn master in de muziek – solistische en orkestrale vorming. Hij heeft masterclasses gevolgd bij David King, Bo Nilsson, Wiff Rud, Benny Wiame, Reinhold Friedrich, Roger Webster, Fred Mills, Hannes Laubin, Anthony Plog, Jeroen Berwaerts, Steven Devolder, Matthias Höfs, Jeff Nelsson, e.a.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Ward al heel wat muzikale ervaring opgedaan.

Zo speelde hij tussen 2007 en 2009 mee in de Festival Brassband o.l.v. Manu Mellaerts en concerten met het Brussels Philharmonic o.l.v. Rik Ghesquière. Hij was in 2011 vervanger trompet bij het Nationaal Orkest van België gedurende een tournee doorheen Zwitserland. In 2012 was hij vervanger trompet bij het Nationaal Orkest van België bij verscheidene concerten in België o.l.v. Julien Reynolds. Daarnaast deed hij mee aan de internationale trompetwedstijd in Lieksa, Finland.

Ook heeft hij op verscheidene plaatsen ervaring opgedaan in het lesgeven en dirigeren. In 2009-2010 gaf hij les trompet in het muziekatelier in Hever en in Zoerle-Parwijs. Momenteel is hij dirigent van de jeugdharmonie Balen – Olmen. Hij is ook lid van de harmonie en jeugdharmonie Meerhout en Hulst-Tessenderlo. Hij is muzikant in de popband van Allan Boots.

Ward geeft bij Crescendo les notenleer en instrument (koper).